Menu Sluiten

Reiniging Luchtkanalen


Reiniging luchtkanalen

Informatie over reiniging luchtkanalen

Aangezien de meeste luchtkanalen boven daken of in muren zijn ondergebracht, kan routineonderhoud zoals het reinigen van luchtkanalen gemakkelijk over het hoofd worden gezien.

De meeste mensen denken er zelden aan om de luchtkanalen regelmatig te laten reinigen, wat op zijn beurt kan leiden tot ernstige problemen op lange termijn met de kwaliteit van de binnenlucht. Als u echter merkt dat uw luchtkanalen te maken krijgen met slechte geuren en vochtproblemen, is er echt geen excuus om ze nog langer te negeren.

Luchtkanalen zijn een reeks luchtkanaal en ventilatieopeningen in het verwarmings en koelsysteem van een grootkeuken of andere ruimtes. Dit luchtkanaal biedt een pad voor lucht die door het gebouw kan worden geduwd.

Of uw systeem nu een centrale airconditioner, een individueel koelapparaat of zelfs een airconditioningsysteem is, het schoonhouden van uw kanalen is van cruciaal belang voor de luchtkwaliteit binnenshuis. Als er vuil en puin in uw luchtfilter terechtkomt, kan uw hele systeem vervuild raken.

Na verloop van tijd kan dat vuil groter worden en mogelijk schadelijke dampen in uw huis of werkplaats vrijlaten. Door regelmatig de luchtkanalen te laten reinigen, kunt u ervoor zorgen dat uw luchtfilter perfect werkt en dat u te allen tijde veilige en frisse lucht inademt.

Je kan het risico op brand verminderen door regelmatig een luchtkanaalreiniging te laten uitvoeren. Uiteraard zal hierdoor ook de luchtkwaliteit in het gebouw enorm verbeteren. Bij het schoonmaken en desinfecteren van de luchtkanalen worden alle virussen en bacterien gedood.

Een van de eerste dingen waar u naar moet kijken bij het reinigen van uw kanalen is de ophoping van stof en vuil. Aangezien de meeste kanalen zich onder een bepaald niveau van plafonds en muurholten bevinden, is er veel stof dat zich ophoopt.

Naast dit normale stof, zijn er andere verontreinigende stoffen die vrijkomen in de atmosfeer van verwarming en koeling eenheden en andere HVAC systemen. Deze verontreinigende stoffen zijn in feite een groot gevaar, vooral voor mensen met een allergie.

Uitlaatgassen van drogers komen bijvoorbeeld, samen met andere verbrandingsgassen, vrij in de atmosfeer van een typisch HVAC systeem. Als deze gassen niet buiten het gebouw waarin ze zich bevinden worden afgevoerd, kunnen ze condenseren en stof en vuildeeltjes in de lucht vormen.

Hoewel de meeste mensen bekend zijn met de gezondheidsrisico´s van in de lucht zwevende deeltjes, zijn veel mensen zich er simpelweg niet van bewust dat deze ook kunnen bijdragen aan de luchtverontreiniging binnenshuis.

Daarom is het zo belangrijk dat de luchtkanalen regelmatig worden gereinigd.

Info over reiniging luchtkanalen

Kundigheid over Reiniging luchtkanalen

Wat weten we nog over de reiniging van luchtkanalen.

Een ander probleem dat zich kan voordoen tijdens het reinigen van de luchtkanalen is de aanwezigheid van schimmel of meeldauw. Schimmel en meeldauw worden meestal veroorzaakt door vocht en nattigheid in het gebouw.

Als de kanalen verstopt zijn met vuil, puin of stof, zal het vocht in de lucht blijven, wat de groei van schimmel en meeldauw bevordert.

Naast vuil kunnen er ook sporen en andere soorten ziektekiemen, zoals bacteriën of virussen, aanwezig zijn. Deze kunnen ook bijdragen aan de luchtverontreiniging binnenshuis, dus het is van cruciaal belang dat alle werknemers voldoende zijn opgeleid om mogelijke schimmel- of meeldauwverontreiniging zelf te verwijderen.

Het schoonmaken van luchtkanalen gebeurt met speciale apparatuur en wordt in de horeca meestal uitgevoerd door een gespecialiseerde firma.

Meer info over reiniging luchtkanalen nu op www.valorservicesgroup.nl.

Tags

Desinfectie Luchtkanalen | Leveranciers Luchtkanaalreiniging | Leveranciers Reiniging Luchtgroepen | Leveranciers Reiniging Luchtkanalen | Leveranciers Ventilatiereiniging | Luchtkanaalreiniging Aanpakk |